Nathalie:

Marjena heeft me mijn vrijheid teruggegeven; eten is niet meer de baas over mij. Wat een rust! Geen spanning rondom leefregels, maar opnieuw leren wat jij wilt en nodig hebt! Aanrader! De coaching is zijn geld dubbel en dwars waard! Marjena is een schat, een fijne en authentieke vrouw.

 

Mary:

   Wat ben ik ongelooflijk blij dat ik je op mijn pad tegenkwam.
Etenslessen was precies wat ik nodig had na al die jaren jojo-en.

 

Anna:

Etenslessen is voor mij een absolute investering in mijzelf en het helemaal waard!
Het werk moet je zelf doen maar wel met een topper als coach! Marjena zit met al haar wijsheid, ervaring, tips en trucs met etenslessen op een goudmijn die ze graag met je deelt.
Mocht je twijfels hebben, doen!

 

Irene:

Er gaat een wereld voor me open. Ik val nog steeds gestaag af. Elke dag ervaar ik meer ontspanning in mijn relatie met eten en meer vrijheid.

 

Ellen:

Aan het einde van een dieet gaf ik mezelf altijd een beloning en nu na 12 weken merk ik dat ik het hele proces als beloning ervaar. HET IS GELUKT 🌟🌟! Ik heb een mooie volwassen relatie met eten .

9 Kilo lichter en zoveel rijker en liefdevoller in mijn gedachten .

Ik geniet van gezond en puur eten , ik sport om me goed te voelen ( niet om af te vallen ) en mediteer iedere dag.

De rust waar ik zo naar verlangde is overweldigend . Ik vond het een emotioneel proces en voelde me enorm gesteund en geïnspireerd door Marjena. Dank daarvoor lieverd 🌸.

 

Els:

Ik geniet zo intens dit voelt als mijn GOUD. Dit is mijn ding!!! Ik moet hier nu zo om huilen, ik ben zo blij!! Ik ben zelfs bij een eetstoornis kliniek geweest, maar zelfs de psycholoog snapte me niet. Ik ben zo blij, ik huil me suf….dit is waar ik 30 jaar naar op zoek was.

 

 

Martine:

Wat een geluk dat ik mezelf nog 1 kans gunde! Etenslessen gaf me inzicht, zelfkennis en dè manier om van mijn eetprobleem een goede relatie met eten te creëren. Daar ben ik nu mee bezig. En ik ben nog lang niet klaar, maar dit is eindelijk een programma waarin ik echt de regie heb leren erkennen en pakken.

Laurence:

Marjena heeft coachingsbloed en kan mensen van verschillend pluimage fantastisch begeleiden naar een hoger level van bewustzijn. Knap! Ik heb er veel aan gehad.

Annemieke:

Etenslessen is een groot cadeau geweest. Zelfs mijn man is enthousiast aan de zijlijn.
De hongerbalans is in ons gezin ingevoerd.
Wij moesten van onszelf altijd eten op etenstijd. Dat hebben we nu overboord gegooid.
Dank voor je support en betrokkenheid. Je hebt echt een dijk van een aanbod en bent zelf ook een topper!

 

Inge:

    Ik heb er zoveel aan gehad!
    Ik ben hier sterker uitgekomen, en langzaamaan vind ik mijn pad naar boven.

 

Marloes:

Nu ik echt door ontwenning ben gegaan, voel ik mij bevrijd van een last. De kilo’s die ik graag kwijt wil, ben ik aan het verliezen.
Ik heb een gezonde relatie met eten en ben vastbesloten in deze te blijven investeren!

 

 

Isabel:

Etenslessen was één van de beste beslissingen die ik in de afgelopen jaren heb genomen. Van alle programma’s die ik tot nu toe op verschillende gebieden heb gevolgd, voor mij met afstand hetgeen met de meeste impact.

De manier waarop je mensen ziet, interpreteert en adviseert om tot oplossingen te komen heb ik als uniek ervaren. Je lijkt soms wel helderziend. Elk advies dat je mij gaf op mijn schrijfwerk was compleet spot-on!

Ik zou je het liefst adopteren om je wijsheid elke dag om me heen te hebben.

 

Danielle:

Jouw methode, je aanpak, klopt helemaal. Je biedt precies de juiste formule. De combinatie van zelfonderzoek, persoonlijke voedselrespons, je lessen over hoe van je zelf te houden, het belang van schrijven, de informatie over het limbisch systeem, de uitweg die het leren verdragen van ongemak biedt, de les om aan je eigen kant te komen staan, je vaak spirituele benadering…. Dit alles bij elkaar levert de sleutel tot een schatkamer die jij geopend hebt. Niemand anders kon dit voor mij doen, Marjena en daar zal ik je mijn hele leven dankbaar voor zijn.

Naast al je inzicht, kennis en mooie cursusprogramma voegde je ook nog iets toe wat alles in een gouden gloed zette, namelijk: jezelf. In Etenslessen geef je ook jezelf, jouw verhaal en ervaringen. Wat je daarin laat zien inspireert en ontwapent.

Ik vind dat prachtig en heb grote bewondering voor wat je doet en wie je bent.

 

Jessica:

Dit was echt het stukje dat ik miste.

Het voelt heerlijk om nooit meer op dieet te gaan, niet meer leven van weegmoment naar weegmoment,

Het ‘slechte’ eten mis ik totaal niet en dit had ik nooit verwacht.

Ik heb alles in huis, van chocolade tot chips en het boeit me niet.

 

Lilian:

Mijn leven is verrijkt en mijn relatie met eten en passant verbeterd. Marjena heeft me de weg gewezen en mij de tools en inzichten gegeven die ik nodig had om te komen waar ik nu ben. En wat ben ik blij dat ze op mijn pad gekomen is! Een groter cadeau had ik mezelf niet kunnen geven!

 

Sara:

Ik heb in het verleden heel veel hulp gehad voor mijn eetprobleem, maar dit programma heeft iets in mij geraakt wat nooit eerder is geraakt.

Je insteek vanuit het brein is uniek en heeft mij controle over eten gegeven die ik nooit eerder heb ervaren.

Je aanpak is uniek, warm, betrokken, liefdevol en spot on. Je bent een enorme inspirator en motivator.

Je coaching is uiterst professioneel. Intuïtief met allesomvattende theorie ter ondersteuning.


Claudie:

Dit is het meest inspirerende en uitgedachte programma dat ik ooit heb gevolgd. Ik ben inmiddels 14 kilo kwijt en moet wennen aan mijn nieuwe lijf. Je coachcalls zijn goud waard.

 

Natasja:

Ja, ja en nog eens ja! Alles wat je hebt gezegd hebt klopt en is uitgekomen.

 

Cécil:

Ik ben dankzij de prachtige Etenslessen van Marjena in drie maanden tijd zeven kilo kwijt geraakt. Maar dat is het minst belangrijk, ik ben een ander mens. Ik weet waar ik sta en waar ik heen wil. Ik geniet en val tegelijkertijd af, hoe mooi is dat. Marjena, super dankjewel!

 

Esther:

Ik ben gewoon aan het afvallen, heel gestaag. Mijn relatie met eten is stabiel.
Bedankt voor alles! Heb ontzettend veel van je geleerd!
Dit is echt voor het leven!

 

Annelyn:

Vanaf dag 1 dat ik je zag en hoorde praten voelde ik dat jij het begreep. Dat je MIJ begreep. Zonder me te kennen, maar door je eigen ervaringen. Het was alsof je in mijn hoofd keek. Dank voor wie je bent.

 

Matty:

Het werkt en het proces is ook al mooi. Ik heb voor het eerst in jaren broeken kunnen kopen in een gewone winkel. Geen grote maten winkel of hoek, maar echt uit het gewone rek.

 

Marcella:

En dan zit je ineens aan het einde van je riem, 4 gaatjes opgeschoven. Wat voelt dit goed. ❤
Ik kan tot mijn verbazing elke dag restjes laten staan op mijn bord als ik verzadigd ben. Ik geniet er bewust van en dit voelt zo krachtig. Ik ben je eeuwig dankbaar! Ik sta er nog elke dag van te kijken hoe vrij en licht ik me voel sinds Etenslessen. Ik voel me een ander persoon vanbinnen en dit straalt door naar buiten.

 

Jenny:

Geweldige cursus! Mijn relatie met eten is totaal veranderd!

 

Ebru:

Ik vind je programma echt geweldig en het was net wat ik zocht. Ik was hier ongelooflijk aan toe. Zoals je het programma hebt opgebouwd ga je stap voor stap steeds meer de diepte in en leer je steeds meer. Erg duidelijk en helder. Je geeft veel context en legt het heel duidelijk uit. Je hebt onwijs veel kennis en weet dat op een zeer prettige manier over te brengen. Nooit oordelend en altijd heel open.
Ik ben zoveel over mezelf te weten gekomen. Bijna dagelijks heb ik een nieuwe eye opener, een aha moment.

 

Sandrine:

Een programma van slechts 12 weken heeft mij van overeten en eetbuien af geholpen.
Wat een rust en ruimte heeft dit gecreëerd.

 

Sonja:

Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze om mee te doen aan jouw programma. Wat leer ik ontzettend veel en zo fijn dat jij deze weg al bewandeld hebt. Het is soms net of je in mijn hoofd kan kijken.

 

Annette:

Wat een verschil. Niet opgeblazen meer. Een ander lijf. Nu al. Wat fijn dat ik nu mijn honger kan bewaren voor iets waar ik echt zin heb.  Ik ben zo blij dat ik mezelf Etenslessen cadeau heb gedaan.

 

Cindy:

Ik vond Etenslessen geweldig!!! Ik heb er heel veel van geleerd. Ik ben vijf kilo afgevallen zonder dat me dit moeite koste. Ik voel nu rust, waar ik enorm naar verlangde en kan het iedereen aanraden.

 

Esther:

Hoewel het bijna een half jaar geleden is dat ik hiermee gestart ben voel ik nog elke dag de benefits ervan.

 

Sharon:

Vanaf ons eerste gesprek voelde ik dat jij begreep wat er in mij omging. Geen overgewicht, wel een vreselijke relatie met eten. Ik kan je niet duidelijk maken hoe blij ik ben.

 

Pine:

Wat ik zo enorm bijzonder vind is dat ik er tot nu toe helemaal geen moeite voor hoef te doen. Het afvallen gaat vanzelf.

 

Marieke:

Ik ben nog steeds ontzettend blij met de keuze om mee te doen met Etenslessen. De stof en het huiswerk zijn echt fantastisch.

 

Danielle:

Ik kan je niet vertellen hoe blij ik ben met mijn keuze voor het volgen van Etenslessen…. ik weet niet waar ik was geweest als ik het niet had gedaan. I’m on a rollercoaster that only goes up! 

 

Joyce:

Ik heb nog geen 1x gedacht: ‘ik kan dit niet’ of ‘zal ik het opgeven?’. Nog geen 1x! Bij een dieet heb ik dit na een paar dagen en dit blijf ik met aandacht en plezier doen, huiswerk maken, bewust worden, nadenken, uitproberen. Zo’n blij gevoel!

 

Anna:

Ik kan je in geen woorden uitleggen hoe prachtig mooi ik het vind dat uitgerekend die ene dag je bericht voorbij kwam op mijn Facebook.

Hoe bijzonder ik je vind, wat je doet! Wat je voor mij betekent in dit proces. Dit neem ik mijn hele leven mee…

 

Daphne:

‘Ik zit qua mindset en eten in zo’n goede flow! Positieve gedachten bedenken gaat ook steeds gemakkelijker en meer vanzelf. Het voelt ontzettend goed.’

 

Jennifer:

Ik vind het zo magisch. Bizar gewoon. Dank dank dank dat ik je zo mag stalken met mijn belevingen, dat maakt echt het verschil. I love you!! Etenslessen is echt een aanrader als je aan je relatie met eten wilt werken, Marjena is een topper, ze snapt hoe het werkt!

 

Cécil:

Ik heb steeds meer goede dagen waarop ik bewust, gezond en niet over eet. Ik ben sinds de start van de cursus nu al 7 kg afgevallen en dat zonder dieet
Ik transformeer me te pletter!

 

Yvonne:

Ik ben nu enkele weken bezig. Wat ik zo enorm bijzonder vind is dat ik er helemaal geen moeite voor hoef te doen. De knop is om….wat een bijzondere gewaarwording.

 

Trudy:

Ik kan je niet genoeg bedanken voor je programma.

 

Edith:

Wat maakt dit programma mij gelukkig!  Het voelt als thuiskomen… Ik voel herkenning en erkenning, dat voelt goed en positief!

 

Tamara: 

Ik ben zo trots op hoe ik het doe. Dit voelt zo gegrond en stevig. Mijn verhouding met eten en mezelf is zoveel beter.. ik kan wel een gat in de lucht springen .

 

Marielle:

Ik verbaas me hoe ik al die jaren maar alles in mijn mond het zitten proppen en daar nu geen zin meer in heb omdat ik eindelijk naar mijn lichaam luister.

 

Wiep:

Ik ben zooooo blij dat ik naar m’n hart geluisterd heb en in het traject van Etenslessen ben gestapt. Ik heb geen behoefte aan overeten. Dat is zo ontzettend nieuw voor mij!!

 

Marloes:

Voor mij een gouden zet om dit programma te volgen. Het heeft me niet alleen een betere relatie met eten gebracht (joepie!!!). Ook een veel betere relatie met mezelf in het algemeen! Door mijn gevoelens te leren voelen en ernaar te luisteren ze niet meer te ontvluchten of compenseren met eten.  Ik ben al bijna 4 weken aan het ontwennen en heb sindsdien ook geen eetbuien meer gehad. Dit voelt zo ontzettend fijn! Ik heb er geen behoefte meer aan. Echt wauw en dank je wel Marjena!!!

 

Nicole:

‘Het gaat zo goed! Ik zit hier al weken zonder compulsie, zonder overeten of eetbui. En dat terwijl er op dit moment ontzettend veel gaande is.
Kan me ook nog zo goed herinneren dat ik echt van eetbui in eetbui viel en dacht dat ik nooit meer zou stoppen, echt gewoon niet! Nooit meer!

Vanmorgen keek ik mezelf aan in de spiegel en dacht … I f*cking did it!!! ?

Na jaren, echt tientallen jaren vol zelfhaat en mezelf verstoppen en troosten met eten is de strijd voorbij.
Ik durf het nog steeds bijna niet te geloven!
Nogmaals; ik kan je in geen woorden uitleggen hoe prachtig mooi ik het vind dat je uitgerekend die dag voorbij kwam op mijn Facebook.
Hoe bijzonder, wat je doet! Wat je voor mij betekent in dit proces. Dit neem ik mijn hele leven mee.’

 

Wendy:

Ik voel me zo fantastisch, al maanden. Zo heerlijk en puur, geweldig! Het werkt dus echt.

 

Manon:

Ik was vanochtend op de weegschaal zomaar 3 kilo lichter dan de vorige keer dat ik me woog. Ik voelde me ook al lichter, maar dat er zoveel veranderde had ik niet verwacht. Het voelt niet alsof ik op dieet ben. Ik eet gewoon wat ik wil, maar alleen als IK het écht wil en niet mijn primitieve brein. ik sta verbaasd over de kracht hiervan!

 

Yvette:

Ik Voel me echt als op een honeymoon. Ik ben ook niet bang meer dat het voorbij gaat. Dit is een verworvenheid.

 

 

Jasmijn:

“De drang is opgelost. Ik kan nu kijken zonder iets te doen.”

 

 

Andrea: 

Ik vind het een super programma. Ik ben aan het afvallen en weet nu: dat lijf volgt vanzelf. Een broek die eerst bijna niet meer dicht ging flubbert nu om mijn benen! Een heerlijk gevoel.

 

Teodora:

Ik ben zo dankbaar dat ik je via social media ben tegengekomen en dit programma volg.

 

Karen:

Sinds mijn 15e ben ik (hoogopgeleide vrouw) bezig met eten. Diëten, eetbuien, maar ook perioden met normaal eten wisselden elkaar jaren af, tot nu op mijn 26e jaar. Wanneer ben je anders dan anderen? Wanneer houd jij je meer met eten en diëten bezig dan andere vrouwen? Wanneer heb je een eetprobleem en moet je hulp gaan zoeken of wanneer probeer je gewoon af te vallen?

Op een dag wist ik één ding zeker: dat het me doodongelukkig maakte en er vanaf wilde! Dat ik ervan baalde elke dag zoveel tijd kwijt te zijn aan nadenken over mijn lijf en eten. Een psycholoog die ik bezocht wilde over mijn opvoeding praten, want ik had toch geen overgewicht, maar ik wilde weten hoe ik kon afvallen!

Bij Marjena voelde het als thuiskomen. Ik kon meteen terecht en in een uitgebreide (gratis) eerste kennismaking legde ze me uit hoe dit ellendige ding met eten in elkaar steekt, wat alleen al een hoop opluchting bood.

Nu, 4 maanden later, heb ik een gezonde, ongedwongen relatie met eten. Afvallen gaat vanzelf.

De inzichten die ze me geleerd heeft zijn zo bevrijdend! Het leven is zoveel leuker zonder gedoe met eten!

Ik geloof nu wat Albert Einstein ooit zei: ‘We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.’

 

Marije:

Dit heeft mij echt een andere relatie met eten gegeven. Het is nog onder constructie maar jeetje wat is er een spanning uit mijn leven gevallen! 

 

Inge:

Al zo’n 15 jaar leefde ik in een cyclus van overeten (meestal in het weekend) en vervolgens compenseren door weinig te eten en veel te bewegen.  Hiermee bleef ik redelijk op gewicht. Het lukte me maar niet om van die vreetkicks af te komen, zodat ik me er al bij neer wilde leggen dat dit nu eenmaal bij mij hoorde.

Totdat ik – na de zoveelste vreetkick en het verschrikkelijke baalgevoel erna – met toeval tegen een filmpje van Marjena op you tube aanliep. Zij begreep mijn probleem! Ik ben toen over mijn “ik kan het wel alleen” en “ik heb niet echt een probleem” gevoelens heen gestapt en heb een afspraak gemaakt.

Tijdens de eerste afspraak overtuigde zij mij ervan dat ik van die verstoorde relatie met eten en mijn lijf kon afkomen. Dit was de start van een inspirerende weg naar ‘verlossing’.

Het gaat om zoveel meer dan tegen jezelf zeggen na een vreetkick: “dit doe ik nooit meer”.

Je moet echt op zoek naar jezelf en Marjena heeft me daar enorm mee geholpen. Op een informele manier met veel humor, waardoor ik ook echt van het coachingstraject heb genoten. Het is hard werk, maar je kunt echt van eetissues afkomen! Alleen was me dit waarschijnlijk nooit gelukt en daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor!”

 

Jose:

Weg met ‘morgen begin ik echt’

 

Marjan:

“Voor het eerst sinds 20 jaar heb ik het gevoel dat ik de strijd met eten niet meer hoef te voeren en vrij ben! Samen met Marjena ben ik het gesprek aangegaan over mijn relatie met eten en luisteren naar mijn lijf.

Van een obsessieve eter ben ik geworden tot iemand die eindelijk kan genieten van eten.

Er is geen verboden eten meer en dat gevoel kan ik maar met 1 woord omschrijven: vrijheid. Dankjewel Marjena!”

 

Iris:

Dankzij jouw adviezen, begeleiding, geduld en je kracht heb ik een stuk van mezelf “terug” gevonden waarvan ik aan de ene kant niet eens wist dat het ook een deel van mij is en aan de andere kant wel wist dat het er was maar er niet bij kon. De sessies waren voor mij super waardevol. Nogmaals bedankt.

 

Danielle:

Ik ben je echt enorm dankbaar voor deze prachtige reis Etenslessen,  want zo voelt het voor mij als een ontdekkingsreis waarvan het einde nog lang niet in zicht is………

 

Monique:

“Jaren heb ik gedacht dat gelukkig zijn niet mijn levensweg is, maar nu zie ik mijn toekomst helemaal anders en rooskleurig in. Ik heb altijd wel geweten dat het eten niet de boosdoener is, maar dat het psychisch is. In mijn eentje kon ik dit niet doorbreken, want je bent door de jaren heen in je eigen psychologie gaan geloven. Je eigen gevoelens en gedachten voelen namelijk zo vertrouwd.

Ik kan het soms nog steeds niet geloven, dat in zo’n korte periode er zoveel aan mij is veranderd.

Je hebt me geleerd hoe hersenen werken, hoe ik aan bepaalde gedachtes kom, en het belangrijkste, hoe ik deze kan veranderen.

In de sessies komen we tot de mooiste inzichten en geef je mij de juiste handvaten. Het mooie is, er wordt iedere keer ook bewijs geleverd dat het werkt. Je ziet jezelf groeien in situaties, wat tevens extra stimuleert. Stap voor stap ga ik iedere week vooruit. Echt gelukkig voelen mag ik weer van mezelf en lukt weer!

Je verstaat je vak ontzettend goed en je begrijpt mij ontzettend goed, waardoor we snel resultaat boeken. Ik heb me nog nooit zo op mijn gemak gevoeld bij iemand en mezelf nog nooit zo open durven stellen. Die aardappel meer geef ik nooit meer zoveel ‘credits’. Bedankt voor alles tot nog toe!”

 

Aleid:

Heel leerzaam, en breder dan alleen je relatie met eten!

 

Mirjam:

…..stel dat ik iets vind om van mijn strijd met eten af te komen, stel dat het lukt, wat zal ik dan gelukkig zijn!
Ik geloof niet in toeval, maar ik kwam op internet twee keer op de site van Marjena terecht, ik las de blogs, bekeek de opnames, las de enthousiaste ervaringsverhalen en ik dacht, ik ga er voor!
Ik ontmoette een lieve sprankelende vrouw waarbij ik me meteen op m’n gemak voelde. Een verademing, iemand die begreep waar ik het over had. Ze liet me zien hoe het ook anders kon zonder ook maar iets te veroordelen.

Mijn zelfvertrouwen begon te groeien, ik begon me ineens te beseffen dat houden van jezelf de sleutel was naar zoveel meer!

Ik stopte met lijnen, ik gaf me over en ik kreeg er rust, vrijheid en vertrouwen voor terug.

Mijn eetprobleem oplossen bleek een ontdekkingstocht naar mezelf, en het heeft me zoveel opgeleverd!
Lieve Marjena, dank je wel voor je vertrouwen, voor je tips en adviezen, je was mijn stimulans naar de bewustwording van wie ik ben en wie ik eindelijk durf te zijn!

 

Puck:

“Drie maanden geleden las ik de testimonials op Marjena’s website, en dacht ik: “Ja ja, voor jullie misschien, maar voor mij zal dat geluk vast niet zijn weggelegd”. Ik rommel en vecht al bijna 10 jaar met eten, waarom zou alles voor mij nu ineens wél veranderen?

Ik las de testimonials met ongeloof en ook jaloezie. Natuurlijk wilde ik dat ook. Maar ik geloofde er niet in. Echt niet. Niet meer. Mijn hoop was met de jaren steeds dieper gezonken, samen met mijn zelfvertrouwen en mijn plezier in het leven. Maar ik wilde het zo graag, en dus besloot ik nog één keer hulp te zoeken, er nog één keer echt in te duiken. En wat ben ik dankbaar voor dat besluit.

Na de eerste introductiesessie zat ik terug in de trein met het gevoel tóen al verder te zijn gekomen dan ooit tevoren. Marjena heeft me geleerd liefdevol met mezelf om te gaan. Met die zin “liefdevol met jezelf omgaan” kon ik in het begin niet zoveel, zó ver stond het van me af, maar nu lééf ik die zin.

Het coachtraject heeft me meer gebracht dan alleen hetgeen waar ik naar op zoek was.

Ik merk dat ik liefdevoller in het leven sta en niet alleen vredevoller, milder en vriendelijker met mezelf maar ook met anderen omga. Ik ben de afgelopen 3 maanden gegroeid als mens, en daar ben ik misschien nog wel dankbaarder voor dan dat eten nu geen ‘ding’ meer voor me is.

Marjena heeft me mijn eigen liefde teruggegeven.
Marjena heeft mij meer gebracht dan ze zelf weet.
Ik hoop van harte dat degenen die (net zoals ik zat) in de knoop zitten met zichzelf en met eten, hun weg zullen vinden naar haar.”