8 november 2012

hardloopschoenen met gele veters

Bootcamp

Ik ben aan een nieuwe training begonnen, Bootcamp. Het is pittig. Tijdens de training rennen we eerst in een flink tempo het Amsterdamse bos in om vervolgens op verschillende plekken oefeningen te doen. Push-ups, pull-ups, dips, squats, lunges… Ik kon als nieuweling niet meekomen met de groep.

Vroeger zou dit me ontmoedigt hebben maar nu ging dat eigenlijk langs me heen. Ik kon enorm genieten van de training. Waar lag dit aan? Hoe kon ik de achterblijver zijn, buiten adem en toch zo genieten? Het had alles te maken met keuzes die ik had gemaakt:

Ik koos ervoor om mezelf niet te vergelijken met degene die les gaf.
Ik koos ervoor om mezelf niet te vergelijken met groepsleden.
Ik koos ervoor om te mogen beginnen bij het begin, buiten adem.
Ik koos ervoor om het lesuur te gebruiken om diep in contact te zijn met mijn
lijf en de inspanning die het aan het leveren was.

Het effect van deze keuzes was dat de oude vertrouwde riedel van vroeger uitbleef. De riedel die ongeveer zo klonk; ‘Ik trek dit niet, dit is te zwaar, ik heb mezelf teveel laten gaan, zo strak als zij wordt ik nooit’. Op deze riedel hield ik geen enkele training lang vol. Het was gewoon niet leuk omdat het een gevecht tegen mezelf was.

Nu blijf ik in het hier en nu en sport ik niet met een streefgewicht in gedachten maar met een ervaring in gedachten. De ervaring van inspanning leveren, kracht zetten en voelen tot waar ik kan gaan. Welke keuzes maak jij als je gaat sporten?

Beoordeling lezers
[Totaal: 1 Gem: 5]