30 augustus 2018

Marjena glimlachjend van de zijkan

De verleidelijke fout na veel mislukte diëten

Ik zal je nooit vertellen wat je moet eten. Ik geloof er niet in. Ik wil dat jij de autoriteit bent in je relatie met eten. Daar heb je niet alleen het meest aan, het voelt ook beter. Je zou het ook niet accepteren als ik je kom vertellen hoe je liefdesrelatie eruit moet zien. Die relatie is iets tussen jou en een ander.

Precies zo is het met eten. Jouw relatie met eten is iets tussen jou en je lichaam. Als ik me daarmee bemoei rebelleer je daar vroeg of laat tegen.

Toch willen we soms juist bij de hand genomen worden. Vooral als we veel mislukte diëten achter de rug hebben en het vertrouwen in onze keuzes kwijt zijn. Dan willen we dat iemand het van ons overneemt. Hier, zeggen we dan, vertel jij me maar wat ik moet eten, want zelf kom ik er niet uit.

Ik heb dit vroeger ook gezegd, maar het bleek geen oplossing.

Give a Man a Fish, and You Feed Him for a Day. Teach a Man To Fish, and You Feed Him for a Lifetime.

Als ik je vertel wat je moet eten, maak ik je van mij afhankelijk en waar houdt dit dan op? Als ik je vraag wat voor jou de kenmerken van een geweldige relatie met eten zijn, denk ik niet dat afhankelijkheid in het rijtje voorkomt.

Je wilt vertrouwen hebben in de manier waarop je voor jezelf zorgt. Je wilt een relatie met eten hebben die stabiel voelt. Dat bereik je door deze zelf te creëren en ik leer je graag hoe je dat doet. Dat is mijn specialiteit en de enige vorm van hulp waar ik in geloof.

Ik wil je vol vertrouwen zien stralen in je eigen relatie met eten. Als je deze zelf hebt gecreëerd, ken je de constructie van binnenuit. Je weet precies wat je nodig hebt om slank te zijn en blijven. Je weet precies hoe je uit obsessie blijft en flow creëert. Het is allemaal van jou en voor het leven.

Een beter gevoel bestaat niet.

Beoordeling lezers
[Totaal: 13 Gem: 3.6]

2 reacties op “De verleidelijke fout na veel mislukte diëten”

  1. Anoniem schreef:

    Het verhaal van de man en de vis is zo juist. En het steekt mij een hart onder de riem. Ik moet echt vaker je blogs lezen en ik kan nie wachten tot je boek er is.

  2. Wilma schreef:

    Helemaal mee eens! Van al die opgelegde diëten en voorschriften word ik juist recalcitrant ;-). En precies wat je schrijft: dan leer je nog niet hoe je het ZELF moet doen, maar volg je alleen de geboden en verboden van een ander maar op.


Plaats een reactie