25 augustus 2015

Fruitschaal - jonge vrouw die gezond eet op het strand. Ze geniet van haar superfoods.

Waarom je toch weer op dieet wilt.

Ik weet waarom. Omdat je teleurgesteld bent. Omdat je meer eet dan je eigenlijk wilt. Omdat je wilt dat het stopt. Dit gevecht met je gewicht en het eeuwige circus in je hoofd.

Je wilt zo graag slank zijn, maar hebt het gevoel dat je er niet uitkomt. Dat je het niet zelf voor elkaar krijgt. Dus wil je het uit handen geven. Uitbesteden.

Vertel me maar wat ik moet doen want mij lukt het niet.
Geef me de regels dan volg ik ze.
Dit keer houd ik het vol.

Deze overgave geeft je tijdelijk opluchting. Je hoeft zelf niet langer na te denken. Alleen de discipline op te brengen om de regels van een ander te volgen.

Maar als dit werkte was het je allang gelukt. Dan zou je gewicht geen issue zijn. Dus waarom werkt het niet? Dat is the million dollar question en ik geef je het antwoord.

Een opgeplakt regime pakt de oorzaak niet aan. Het is symptoombestrijding.
De oorzaak blijft op je wachten tot je het dieet hebt opgegeven. Daarna begint je strijd van voren af aan.

Het snoepen uit je tas en uit je bureaula. Het snacken in je auto en eten voor het aanrecht. Twee keer opscheppen en eten van restjes. Ja zeggen tegen alles wat je aangeboden krijgt. Je doet het niet voor niets.

Je doet het niet omdat je te weinig wilskracht hebt. Je doet het ook niet omdat je eten gewoon lekker vindt.

Je doet het omdat er verlangens zijn, grenzen zijn, vraagstukken en gedachten die nu nog geen aandacht van je krijgen. Ze sluimeren onder de oppervlakte en voordat ze je bewustzijn bereiken duw je ze weg. Eet je ze weg.

Er is geen dieet dat dit voor je oplost. Gelukkig maar. Want dit is het goede nieuws: jouw werk in de wereld verduizendvoudigt in haar kracht als je dit zelf doet. Je missie als moeder, als dochter, als leider, als ontwikkelaar, het komt ze allemaal ten goede. Je slanke lijf is niet meer dan de bonus. The cherry on top.

Een dieet is de gemakkelijke weg. Het is ook de weg van de vicieuze cirkel.

Er is moed voor nodig om je oorzaak op te lossen. Moed en interesse in jezelf.
Maar je bent slim en kan dit. Je verdient het en bent het waard. Doe het voor jezelf. Doe het voor je missie. Vergeet dat dieet en doe het.

Beoordeling lezers
[Totaal: 5 Gem: 2.8]

Plaats een reactie