7 juli 2017

Een gekleurde vlinder met gespreide vleugels zitten op een roze bloem

Onder de indruk

Soms wil ik mijn gelijk halen. Bevestiging krijgen. Wil ik uitspreken hoe goed ik iets deed of horen dat ik terecht verongelijkt ben. Vandaag voelde ik die behoefte ook maar besloot om er niets mee te doen. Ik besloot dat emotionele volwassenheid betekent dat ik geen schouderklop van een ander nodig heb, maar prima in staat ben om mezelf alle bevestiging te geven waar ik naar verlang.

Je hoeft er niet over te praten Marjena. Je hoeft dit niet te delen om te horen dat je het goed doet. Je doet het goed. Ik zag je. Dat is genoeg.

Ik heb meer te doen. Ik wil een boek schrijven. Ik wil mijn huis op orde hebben voordat mijn vriendin komt. Ik wil mijn e-mails bijwerken en een paar kleine projecten afronden voordat de schoolvakantie begint.

Mijn gedachtenwerk loont nog steeds. De relatie met mezelf verstevigt nog steeds. Ik ben steeds beter in staat om mezelf te bekrachtigen, te koesteren en aan te moedigen. Dit blijft me verbazen. Ik wist niet dat ik hier zo goed in kon worden. Ik wist niet dat een brein zo flexibel is.

Ooit begon ik op een absoluut nulpunt en lag maandenlang in het ziekenhuis na een zelfmoordpoging.

Compleet gestrand in mijn eigen leven geloofde ik niet in mijn kunnen. Zelfs sterven was me niet gelukt. Gelukkig maar, anders had ik dit moeten missen. Dit overstijgen van mijn lage zelfbeeld. Het overwinnen van mijn strijd met eten. Een liefdevolle relatie opbouwen. Het creëren van een warm gezin met alles erop en eraan. Etenslessen. Etenslessen! Met haar magische community. Fuck. Zo indrukwekkend mooi wat daar allemaal gebeurt.

Ik kom van ver. Ik had niets en heb nu alles. Ik hou van alles in mijn leven.

Als je diep zit en twijfelt of je ooit uit je strijd met eten kan komen, twijfelt of je ooit van jezelf kan leren houden en twijfelt of je ooit in staat zal zijn een mooi leven voor jezelf te creëren, weet dan dat ik je hierin ben voorgegaan en aanmoedig. Je kan dit. Jouw brein is net zo plooibaar als dat van mij. Het slikt alles voor zoete koek wat je het wilt laten geloven.

Wat je nodig hebt is een goede techniek waarmee je dit doet, een dosis volharding en veel vertrouwen. Geef het al je vertrouwen. Nog voordat je enig bewijs hebt dat het je gaat lukken.

Wat heb je te verliezen als je nu toch al op de bodem zit? Niets. Dus doe het. Pak die kans.

In mijn boek vertel ik je het hele verhaal. In Etenslessen leer ik je dit zelf te doen en hier geef ik je nu een liefdevolle por in je zij en zeg dat ik in je geloof. Want dat doe ik. Nog voor ik bewijs heb dat het je gaat lukken. Want zo werkt het.

 

 

Beoordeling lezers
[Totaal: 18 Gem: 3.6]

op “Onder de indruk”

 1. Pauline schreef:

  Mooi!!

 2. Ivy schreef:

  En ik ben onder de indruk van je post.
  Heel mooi!

 3. ineke de de Graaf schreef:

  Wat goed dat je zo eerlijk kunt zijn; je zo kwetsbaar kunt opstellen.
  En wat een metamorfose….
  Door jouw stukje word ik me ook weer bewust van de sterke behoefte aan goedkeuring, begrepen willen worden, gelijk willen krijgen, enz.
  Dat kan ik mezelf nu nog niet (geloofwaardig) geven, maar zoals jij zegt: Ga door met gedachtenwerk nog voor je enig bewijs hebt dat het werkt.Alweer bedankt marjena voor dit heldere stuk.

 4. Puck schreef:

  Prachtig!


Plaats een reactie