29 mei 2019

Retreat

Twee weken geleden gaf ik het eerste retreat van Etenslessen. Vanaf de eerste sessie op vrijdagavond tot het afscheid op zondagmiddag was iedereen helemaal aangehaakt en vol overgave. Er werd gehuild, gelachen en er zijn verhalen verteld. Er is geoefend, gedeeld en onderzocht.

Het vertrouwen in mij en elkaar was zo groot dat iedereen in het onbekende durfde te stappen. Ik had daar grote bewondering voor en vond het geweldig dat ik dit mocht faciliteren.

Tijdens een van de pauzes nam een van de vrouwen uit de groep me apart en zei: ‘je weet dat je mijn leven veranderd hebt he? En niet alleen die van mij’.

Ik wist niet wat ik moest zeggen. Het maakte me blij en verlegen tegelijk. Maar ik begreep wat ze bedoelde. Ik heb in mijn leven een paar keer hetzelfde meegemaakt. Er zijn een paar mensen voorbijgekomen die een deur voor me open hielden waardoor ik de weg uit mijn strijd met eten vond. Dit veranderde mijn leven. Om diezelfde deur nu voor anderen open te houden was ongelofelijk dankbaar werk.

De inhoud van het programma was afgestemd op een aantal vragen die ik vooraf had gesteld. Ze brachten thema’s aan het licht, zoals het voelen van emoties zonder hiervoor weg te lopen en het cultiveren van een liefdevolle relatie met jezelf. Perfect voor de werkvorm van een retreat. We konden er nu zoveel meer mee doen dan alleen over praten.

De dag na het weekend liep ik op wolken. Ik heb gehuild van ontroering op een massagetafel (ik had de masseuse al gewaarschuwd) en lachend in het gras gelegen van het Vondelpark. Ik heb op mijn scooter gedanst voor het stoplicht en bladzijden vol dankbaarheid gevuld in mijn schrift.

Dus ja, er komt een volgend retreat.

Als je graag eens echt de tijd wilt nemen om je relatie met eten (en die met jezelf) naar een hoger plan te tillen is dit retreat je investering waard. Laat me de deur voor je openhouden, zoals dit ook voor mij is gedaan. Zet de stap. Ook jij kan een einde maken aan je strijd met eten.

Stuur me een email als je alvast op de wachtlijst wilt. Dan houd ik je op de hoogte: info@marjena.nl

Voor iedereen die er dit weekend bij was, bedankt. Jullie waren moedig, kwetsbaar, krachtig en haalden het beste in elkaar naar boven. Wat een weekend.

Beoordeling lezers
[Totaal: 1 Gem: 4]

Plaats een reactie