6 januari 2015

een hand houd een slinger met papieren hartjes vast

Beter dan goed advies over afvallen

Wat wil je nog liever dan dat ideale lijf? Wat gaat er dieper dan dat? Ik wil slank zijn niet oppervlakkig noemen. Als je lichaam in balans is, geeft dat een heel goed gevoel. Alles beweegt zonder ballast en wat je in de spiegel ziet komt overeen met wie je was toen je nog niet zelf je veters kon strikken.

Maar wat zit daar onder? Ik denk dat het een verlangen is. Een heel diep verlangen om thuis te zijn. Thuis in je lichaam en je leven. Om te voelen dat het klopt. Dat je precies daar bent waar je moet zijn. Zonder zoektocht naar meer of anders, of minder.

Een hier en nu dat volledig is. Compleet.

Zonder dat het af hoeft te zijn. Want dat af zijn, duwt je steeds naar voren. Er is zoveel te doen en het voelt steeds als nog net niet waar het moet zijn. Ik heb een blog geschreven over de grootste valkuil van goede voornemens.

Ik zal het naar je toesturen, maar zie dit bericht als de bijsluiter. Want wat je ook naar voren duwt in de overgang naar het nieuwe jaar, bedenk dat het al compleet is. Alles is er al.

Jij bent genoeg, precies zoals je bent.

Als je dat gevoel toelaat en er in meebeweegt, dan valt de druk weg en ontstaat er ruimte om precies datgene te voelen waar het je eigenlijk om te doen is.

Jij. Volledig. Compleet. Thuis. Bij jou.

Beoordeling lezers
[Totaal: 2 Gem: 5]