27 december 2013

Vintage decor aan een meer met een stoel en een televisie

Everlasting skinnyness

Vandaag denk ik aan Oud & Nieuw en mijn nieuwjaarswens voor jou. Je leest mijn blog omdat je van die strijd met eten in je hoofd af wil en met everlasting skinnyness als resultaat. Ik hoor je. Je hebt ontdekt dat een dieet je dat niet brengt. De oorzaak aanpakken werkt wel, maar is niet zo eenvoudig voor je te herkennen als de regels van een dieet. Hoe werkt dat dan, die oorzaak aanpakken?

Mijn wens voor jou is dat dit in het nieuwe jaar helemaal duidelijk voor je wordt. Elke keer dat je naar binnen stapt om te zien wat zich aandient (als je niet toegeeft aan je behoefte om te overeten) ben je bezig om de oorzaak aan te pakken. Daar is moed voor nodig en soms is het pijnlijk. Je eet niet voor niets als je geen honger hebt.

Ik heb het gevoeld en voel het nog steeds. In ruil daarvoor heb ik nu dat lijf waarvan ik droomde. Ik ben slank en gespierd. Geweldig, ik pas alles en nu? Precies, voorbij de spiegel en de gezondheidsvoordelen stopt het. Ik kan mijn everlasting skinnyness niet inzetten om me te beschermen tegen mijn teleurstellingen, mijn stemmingswisselingen, mijn conflicten, mijn eenzaamheid of onbeantwoorde verlangens.

Nu ik niet meer in eten vlucht, voel ik deze voluit. Elke keer. Soms duren minuten dan uren. Voel ik mijn hart gebukt gaan onder leugens die mijn hoofd me verteld en die ik op dat moment geloof. Kijk ik televisie die me niet boeit, om afleiding te zoeken van pijn die niet op commando verdwijnt. Weet ik niet waar ik mezelf laten moet.

Daar en dan, op die momenten zegt dun zijn helemaal niets. Daar en dan op die momenten heb ik mijn eigen liefde nodig. Ik heb moeten leren hoe ik mezelf die geef en ik leer mijn cliënten die zichzelf te geven. Hoe houdt je van jezelf in die minuten en uren? Hoe kom je ze niet alleen door, maar kom je eruit met hernieuwde kracht?
Met meer zelfkennis. Met inspiratie, geput uit zelf gecreëerde mogelijkheden. Met meer compassie voor jezelf en anderen. Dit kan een dieet je nooit leren. Dit gaat over levensvaardigheid.

Houden van jezelf vond ik altijd zo’n vaag begrip maar als coach maak ik haar concreet. Breng ik techniek en voelen bij elkaar zodat het van jou kan worden. Help ik jou om je intellect in te zetten om hier vorm aan te geven. Want alleen jij kan die liefde voelen. Ik wens je dit in overvloed toe, als basis voor alles wat er in het nieuwe jaar op je wacht. Met meer van jou. Meer voor jou. In volle expressie, meer jou.

Beoordeling lezers
[Totaal: 0 Gem: 0]