31 december 2012

Toasten met twee champagneglazen tegen de achtergrond van vuurwerk

Het geheim van goede voornemens

Omdat ik je een geweldig mooi nieuw jaar toewens help ik je graag op weg met het geheim van goede voornemens. Gebundeld in 5 stappen om je nieuwe jaar mee te beginnen.

1. Na al het eten en de drank van de feestdagen is de verleiding groot om jezelf stevig aan te willen pakken.
Vanaf 1 januari is het afgelopen met…Maar heb je dat niet al eens eerder gedaan en met welk resultaat? Iets veranderen vanuit een negatief vertrekpunt geeft een negatief resultaat. Als je een positief resultaat wilt dan moet het vertrekpunt ook positief zijn. Dit betekent onderzoeken wat je inspireert. Wat kan je doen om jezelf een waanzinnig goed gevoel te geven over een verandering die je wilt realiseren? Zoek bronnen die je hierbij kunnen helpen. Een boek, een voorbeeld, een coach.
.
2. Het overgrote deel van je gedrag en denken is automatisch en onbewust.
Hier kun je met een vluchtig ‘goed voornemen’ eenvoudigweg niet tegenop. Je brein heeft er te weinig boodschap aan. Om te zorgen dat je daadwerkelijk iets veranderen kunt heb je een geïnspireerd, concreet geformuleerd en onderbouwd plannetje nodig. Hoe kan dit eruit zien?

3. Ik zeg heel bewust plannetje.
Een kleine verandering die je consequent toepast heeft veel meer kans van slagen en kan toch tot een groot succes leiden. Het succes van je kleine verandering nodigt namelijk uit tot het toepassen van een volgende kleine verandering.. Hoe klein kun je beginnen?

4. Prijs jezelf de hemel in.
Voor al het andere wat je al goed doet en voor je kleine verandering. Wat je in het licht zet groeit en je kleine verandering heeft veel licht nodig. Ga over de top, ik meen het. Verzin een beloning die je stimuleert en die laagdrempelig is en die je jezelf elke keer geeft. Wat is voor jou zo’n beloning? (eten telt niet)

5. En tot slot de weg naar succes is niet recht maar kronkelig.
Er zijn momenten dat het niet gaat zoals je wilt. Laat je dan niet ontmoedigen door gedachten als ‘zie je wel dit kan ik niet’. Deze momenten zijn niets anders dan een signaal om je strategie wat aan te passen. En dat kan je.

Dit is het, nu ken je het geheim, het is simpel maar de toepassing vraagt om een investering in tijd. Die heb je. Je hebt een heel fris nieuw jaar.

Beoordeling lezers
[Totaal: 1 Gem: 5]