20 oktober 2015

Een gelukkig vrouw in een witte jurk die lacht en haar armen wijd gespreid heeft en die geniet van het strand

Je ideale lijf creëren

De fantasie over je ideale lijf is geweldig: Je ziet jezelf lachen, bewegen en stralen.
Voelt je zelfverzekerd, licht en blij.

Je fantasie staat ook op zichzelf: je ziet niet wat je hebt gedaan om dat lijf te creëren. Dat zou je fantasie alleen maar bederven. Woorden als afzien, diëten en wilskracht, zijn geen fantasiemateriaal.

Hierdoor blijft er een kloof bestaan tussen jou en die fantasie. Je verlangt wel naar dat eindresultaat maar de weg er naartoe schrikt je af.

Maar wat nu als je die weg er naartoe net zo aantrekkelijk maakt? Als die juist ruimte creëert? Ruimte voor onderzoek naar je verlangens en alles wat je blokkeert. Ruimte voor het maken van een nieuw ontwerp van je ideale lijf en leven.

Ik denk dat je dan in beweging komt, omdat dit heel anders voelt. Er is overeenkomst tussen wat je verlangt en de weg ernaar toe. Dit is de manier waarop ik het zelf heb gedaan en zoals ik het anderen leer.

Onderzoek hoe de weg naar je ideale lijf op dit moment voor je voelt. Fantaseer hoe je hier inspiratie aan geeft. Wat heb je nodig? Wat spreekt je aan? Dat is je eerste stap. Zo bouw je een brug tussen je fantasie en het hier en nu.

Beoordeling lezers
[Totaal: 1 Gem: 3]

Plaats een reactie