14 maart 2017

Boek Ik voel me vrijer dan ooit

De magie van visualiseren

Je ogen dwalen langs woorden en plaatjes in een tijdschrift. Zonder erover na te denken scheur je alles uit wat je aanspreekt. Rits, rats. Puur op gevoel. Naast je liggen nog meer tijdschriften, een vel karton, lijm en een schaar. Je hebt mooie muziek op staan en er branden kaarsen in de kamer.

Ik heb het hier over het maken van een collage of vision board. Een speelse en bijzonder potente manier om vorm te geven aan je dromen. Noem het kwantummechanica, visualiseren of magie.

Nadat je alle woorden en plaatjes hebt verzameld die je aanspreken, plak je ze allemaal op het vel karton. Zo ontstaat er een compositie van je droombeeld. Je ratio blijft hierbij zo veel mogelijk buiten spel en dat is ook precies de bedoeling.

Je ratio is gebonden aan beperkende kaders van overtuigingen, normen en paradigma’s. Niet bepaalt het materiaal waarmee je ongekende mogelijkheden tot leven brengt. De beren. De weg. Ze beperken je te veel.

Maar bij het maken van een collage is het alsof je gebruik maakt van een magische doorgang. Je intuïtief verzamelde plaatjes en woorden creëren een passage naar een deel van je psyche waarbij je ratio wordt vermeden. Hier worden nieuwe mogelijkheden ongehinderd aangenomen en je onderbewuste begint deze onmiddellijk voor je te verkennen. In de toekomst krijg je feedback en merk je dingen op die je helpen bij het realiseren van je droom. Dit lijkt dan toeval, maar is het niet.

Een geweldig instrument. Logisch en magisch tegelijk.

Als mijn vriendin me een foto van haar nieuwe liefde stuurt, die als twee druppels water lijkt op de man uit haar recent gemaakte collage, ben ik verbaasd en toch ook weer niet. Het pleit in elk geval voor knip en plakwerk, ook als dit niet direct je ding is. Ik heb er inmiddels een mooi plakboek voor gekocht en houd mijn dromen binnen praktisch handbereik.

Welke dromen koester jij op dit moment? Waar verlang je naar? Wat zou je graag beter zien gaan in je leven? Als je erbij stilstaat zijn er altijd wel verlangens die gebaat zijn bij wat magie. Koop een paar tijdschriften, zet mooie muziek op en creëer een geheime passage naar nieuwe mogelijkheden.

Hoe beter het maken van je collage voelt, des te potenter deze is. Ook dit is magisch en logisch tegelijk. Welk gevoel denk je dat het realiseren van je droom je zal geven? Ditzelfde gevoel wil je opwekken tijdens het maken van je collage. Als het goed is gebeurd dit vanzelf bij de woorden en beelden die je aanspreken. Het is de aantrekkingskracht van je verlangen dat zich manifesteert via de woorden en beelden waar je oog op valt. Probeer het uit. Het effect zal je verbazen.

Handleiding voor het creëren van magie:

• Kies een onderwerp. Waar wil je magie aan geven? Je relatie met eten, de opvoeding van je kinderen, die droombaan, je zelfbeeld of financiën?
• Koop een paar tijdschriften die je aanspreken, een tube lijm, een vel karton, of plakboek.
• Creëer de juiste sfeer met kaarsen en mooie muziek en zorg dat je alleen bent.
• Scheur zonder hierover na te denken alles wat je aanspreekt uit de tijdschriften.
• Geef je verzamelde woorden en beelden op gevoel hun plaats op je karton.
• Voelt het goed? Perfect! Dan heb je magie in de maak.

Af en toe naar kijken, van genieten en loslaten. Je onderbewuste is nu aan de slag.

Xo
Marjena

P.S. Stuur me een foto van je collage. Ik vind ze geweldig!

Beoordeling lezers
[Totaal: 6 Gem: 5]

Plaats een reactie