Ik ben coach en geweest waar jij nu bent.

 

Dik of dun. Ik ken de frustratie, de pijn en het verlangen. Dit is wat ik weet: afvallen kan gelukkig helemaal anders. Daar ben ik achter gekomen nadat ik jarenlang allerlei diëten heb gevolgd. Ik kreeg het op wilskracht gewoon niet voor elkaar. Diëten leerden mij op hun best iets over gezonde voeding en op hun slechtst hoe het voelde om geobsedeerd te raken door eten en mijn gewicht. Dit was niet de kwaliteit die ik aan mijn leven wilde geven.

Ik wilde afvallen, maar ook van mijn obsessie af.

 

Ik besloot om nooit meer op dieet te gaan en onderzoek te doen naar mijn relatie met eten. Ik las alles wat ik kon vinden over dit onderwerp en reisde er meerdere keren voor naar Amerika. Ik wilde precies begrijpen hoe je in een strijd met eten belandt en hoe je daar ook weer uitkomt. Mijn zoektocht werd beloond met een belangrijke ontdekking:

 

Door een geweldige relatie met eten te creëren werd ik slank zonder dieet of obsessie.

 

Dit was echte vrijheid. Ik viel af zonder mijzelf enorm in de gaten te houden en kon eten laten staan omdat ik er geen interesse meer in had. Inmiddels kent een relatie met eten voor mij geen geheimen meer. Ik weet precies wat er gebeurt tussen het moment dat je besluit om goed voor jezelf te zorgen en het moment dat je dit overboord gooit. Ik weet ook dat je dit op wilskracht niet uit je systeem krijgt. Ik ben al jaren slank en vrij van obsessie. Niet omdat ik een ijzeren discipline heb, maar omdat ik een geweldige relatie met eten heb gecreëerd.

 

 

Voor en Na foto Marjena

(hier lees je waarom ik mijn voor en na foto’s nooit liet zien).

Slank zijn is fijn, maar mijn grootste voldoening haal ik uit het doorgeven van alles wat ik heb geleerd. Ik heb al mijn kennis en ervaring gebundeld in Etenslessen.

 

Dit programma stelt niet teleur. Ik ben er trots op dat ik dat mag zeggen.

 

Hier lees je reacties van deelnemers. Het oude model van afvallen is achterhaald. Het is op zijn minst eenzijdig. Jezelf als project behandelen werkt averechts. Het primitieve deel van je brein komt ertegen in opstand. Als je slank wilt zijn en vrij van obsessie, heb je meer nodig dan kennis over voeding. Je wilt leren sturen op je brein.

In Etenslessen vind je de kennis en inspiratie voor het creëren van een geweldige relatie met eten, met een geweldig resultaat. Het is mijn missie om voor jou de weg vrij te maken naar een geweldige relatie met eten, zodat je slank en vrij van obsessie jouw kostbare energie aan andere dingen kan besteden. Ik wens je alles toe waar je naar verlangt. Vooral het vertrouwen dat dit probleem ook voor jou voorgoed uit je leven kan verdwijnen. Ik help je daar graag bij.